dhm makelaars

Hoe maak je een huis renovatiebudget?

Dus je hebt zin in je eerste woning renovatieproject! Misschien plan je iets kleins, zoals het plaatsen van een nieuwe keukenvloer. Maar wacht even – de nieuwe vloer zal botsen met de kasten, dus je besluit ook die bij te werken. En hey, terwijl je toch bezig bent, kun je net zo goed een prachtig keuken eiland toevoegen. Voordat je het weet, stijgt je droom renovatieproject van 2000 euro naar 20.000 euro – oeps!

Hoeveel kost het om een ​​huis te renoveren?

Afhankelijk van het type kamer dat je renoveert, waar je woont en of je al dan niet zeker bent van een hamer, kan je renovatieproject ongeveer 100-150 euro per vierkante meter kosten, waarbij sommige projecten tot 300 euro per vierkante meter kosten. Maar waar komt dat precies op neer?

Welnu, als je in een gezellig huis van 100 vierkante meter woont, zullen renovaties waarschijnlijk 10.000 tot 60.000 erto kosten, terwijl renovaties van een huis van 200 vierkante meter 20.000 tot 120.000 euro kunnen kosten.1 Au! Goed dat je vooruit plant.

Houd er rekening mee dat veel factoren de kosten van een huis renovatie bepalen, waaronder de grootte van de kamer, het soort werk dat nodig is, de materiaalkosten en hoe groot het project is. Dus als je hoopt je ​​kelder om te bouwen tot een bowlingbaan of een jacuzzi op je dak wil plaatsen (geen oordeel), kunnen de kosten van uw project drastisch afwijken van het gemiddelde. Dus als je je keuken en badkamer wilt renoveren en ook nog de kelder, het zou 30.000-81.000 euro kunnen kosten. Maar als je badkamer prioriteit heeft, richt je dan gewoon op dat project en zet de anderen in de wacht.

De slimste manier om een ​​huis renovatiebudget op te stellen, is door de renovatieprojecten die je wilt laten uitvoeren op te stellen en ze te prijzen. Ontvang biedingen voor elk afzonderlijk project, rangschik ze op prioriteit en begin met een gedetailleerd budget voor het project dat u eerst wilt doen.

Hoeveel moet ik uitgeven aan een renovatie?

Als vuistregel geldt dat je 10-20 procent van de prijs van je huis als budget kan gebruiken voor het renoveren van 1 gedeelte van het huis – dat zal waarschijnlijk een evenwichtige waarde aan het huis toevoegen. Naast de kosten van je renovatie zijn er ook mogelijkheden om te besparen op je renovatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het metaalschroot dat je verzameld wanneer je zelf sloopt. Door zelf te slopen bespaar je al op de kosten en door schroot te verzamelen kan je deze inleveren bij bedrijven zoals https://www.kh-metals.nl/nl/ om er nog een aardig prijsje voor te vangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *