dhm makelaars

Werken vanuit huis

Bron: thuiswerkwinkel.nl/

1. Stel basisregels in met de mensen in je ruimte

Stel basisregels op met andere mensen in je huis of die je ruimte delen wanneer je werkt. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt die thuis leren of die thuiskomen van school terwijl je nog aan het werk bent, hebben ze duidelijke regels nodig over wat ze in die tijd wel en niet mogen doen. Als je een ruimte deelt met een andere volwassene die thuis werkt, moet je misschien onderhandelen over stille tijden, vergadertijden en gedeelde apparatuur, zoals bureaus en stoelen.

2. Plan pauzes in

Als je voor een organisatie werkt, ken dan het beleid inzake pauzes en neem deze in acht. Als je zelfstandige bent, geef jezelf dan voldoende tijd om overdag weg te lopen van het computerscherm en de telefoon. Een lunchpauze en twee pauzes van 15 minuten lijken de standaard te zijn voor fulltime Amerikaanse werknemers. Voor computergebaseerd werk en ander zittend werk is het belangrijk om af en toe op te staan ​​en te bewegen om je bloedsomloop te krijgen, ten minste eenmaal per uur. Het helpt ook om je ogen regelmatig van het scherm te halen, ook al is het een micropauze van 10-20 seconden.

3. Verlaat huis

Voor zover het is toegestaan ​​en veilig tijdens de pandemie, ga het huis uit en beweeg je lichaam. Je lichaam heeft beweging en bloedcirculatie nodig. Bovendien zullen de frisse lucht en het natuurlijke licht je goed doen. Ga bij voorkeur voor, tijdens en na je werktijd in ieder geval een korte tijd naar buiten. Hetzelfde advies geldt ook voor mensen die in traditionele kantooromgevingen werken. Verlaat het gebouw minimaal één keer per dag tijdens de werkuren.

4. Maak je eigen werkplek

Een werkplek hebben is enorm belangrijk. Zo houd je het beste je werk en privé gescheiden. Voor een privé plek kan je bijvoorbeeld kiezen om met de laptop aan de eettafel te zitten en voor werk met de laptop aan een elektrische bureau te gaan zitten. Het scheiden van je privéleven en je werkplek zorgt ervoor dat je motivatie op peil blijft.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *