dhm makelaars

Schaduw in de tuin creëren

Buiten zijn, ontspannen in een comfortabele stoel, een koel drankje drinken, rondhangen met familie en vrienden – dat is de droom in de tuin. Maar wanneer te veel zon die droom in een verzengende nachtmerrie verandert en een toevluchtsoord binnen dwingt, is het tijd om een ​​schaduw oplossing te vinden (bron: https://www.rainbow-collection.nl/).

Terrasoverkapping

Als je tuin later op de dag, wanneer het lager aan de hemel staat, tegen de zon vecht, kan een terrasoverkapping alle schaduw bieden die je nodig hebt. En er is een bonus: de planten die erop groeien, kunnen een kleurrijke toevoeging zijn en je buitenruimte verbeteren. Je kunt deze combinatie van terrasoverkapping en plantenbak, gemaakt van bamboe, in één weekend bouwen.

Prieel

Creëer schaduw en privacy met deze tuinstructuur. Het beschikt over ingebouwde banken, plantenbakken en een overkapping. Zet hem in een hoek, plant hem met wat snelgroeiende klimmers en je hebt de lekkerste zitplaats in de tuin. Je kunt de componenten op maat maken, dus maak het overkapping groter of korter, afhankelijk van ke schaduw behoeften.

Markiezen

Je kan ook voor markiezen kiezen als het gaat over het creëren van schaduw. Deze worden aan het huis gemonteerd en hebben een systeem waar de markies als een boog over het raam wordt uitgestrekt. Dit is ideaal als je de hele dag de zon hebt in huis, een markies is dus niet zozeer voor de zon in de tuin.

Gordijnen

De manier waarop je de zon binnenshuis blokkeert, kan ook buitenshuis werken. Gordijnen opgehangen aan draden of touwen gespannen tussen palen op een terras of dek zorgen voor schaduw en creëren gezellige, privé ruimtes. Nog een idee van binnen naar buiten: installeer rollende bamboeschermen in een houten structuur zoals een pergola. Buiten Gordijnen en zonneschermen zijn goedkoop en eenvoudig te installeren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *