dhm makelaars

Tips voor het verfraaien van je tuin

1. Verwerk meubels in het algemene schema

De stijl van de tafels en stoelen die je kiest, heeft natuurlijk een grote invloed op het uiterlijk van je buitenruimtes. Maar ze moeten ook samenhangen met de andere decoratieve objecten en materialen die je gebruikt. Met extra stoelen verspreid over het geplaveide “tapijt”, maken ze een informele lounge voor cocktails en een gesprek. En als je bijvoorbeeld douglas palen gebruikt voor je terrasoverkapping, kan je deze ook laten terugkomen in krukken gemaakt van douglashout.

2. Kies een decor dat geschikt is voor buiten

Sokkels van betonnen aardewerk tuinen fungeren ook als extra stoelen en cocktail tafels. Een zwarte ovale aluminium eethoek verankert de belangrijkste eetruimte rondom. Als je een statische buitenruimte wilt dan zijn deze objecten ideaal, voor meer vrijheid kan je beter voor decor gaan dat te verplaatsen is.

3. Breng verlichting naar een ander niveau

Veel landschappen zijn het meest romantisch in het donker – door de gloed van de maan en wanneer goed geplaatste elektrische lichten bomen in de schijnwerpers zetten en paden verlichten. Hang sierlijke buitenlantaarns aan de takken van bomen. Gebruik hoge lampen in straatlantaarn stijl om patio’s en rotondes te accentueren. Al deze armaturen coördineren met de lichten op de buitenmuren van het huis.

4. Pak uit met plantencollecties

Naast het uitkiezen van favoriete exemplaren voor potten en sokkels, groepeerden de Bealls kuipplanten waar ze ze op ooghoogte konden waarderen. Toont vetplanten – aeoniums, syncios, echeverias, agaves op een vintage grenen tafel en een geverfde ladekast die hij bedekte met een waterdichtmakende sealer voor hout.

5. Laat decoratieve elementen geluid afspelen

Het horen van het straaltje water is een allesbehalve onweerstaanbare verleiding om een ​​tuin te verkennen. Als je naar zijn muziek luistert, wil je het naar de bron volgen. Een fontein met een achthoekig bassin vormt de vloeibare soundtrack voor de kruidentuin. Een andere, in navolging van de zuilvormige vorm van Italiaanse cipressen in de buurt, bubbelt te midden van bloemachtige agaves en trekt massaal kolibries aan. Beide stukken waren partituren van een aardewerk werf.

 

Bron: https://www.houtdirect.nl/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *